Interland Nederland versus België

Op vrijdag 13 december was het dan zover, de Interland Nederland tegen België! Aangeziende wedstrijden om 19.30u zouden aanvangen stapte ik om 18.30u in mijn Fiat Carlton en reed in een klein halfuur naar Helmond. Gratis parkeren in een parkeergarage en een spiksplinternieuw gebouw met een geweldige entree, horeca en uiteraard een prachtige sporthal.

Het reüniegehalte was weer zeer hoog en na mijn 1e wijntje gedronken te hebben met (ex) en invaltrainer Rohald Vermeulen toog ik naar de hal. Aangezien alle tribunes behoorlijk vol zaten en ik wat foto´s en video-opnamen wilde maken had ik het al snel gezien en dus maar direct de trap op naar de hoog gelegen tribunes bovenin de hal.  Schitterend uitzicht dus met de foto en video-opnamen zat het wel snor. Tussendoor nog vele bekenden gezien en uiteraard ook nog een aantal NBBJers die op jacht waren naar handtekeningen van onze Nationale selectiespelers. Om klokslag 19.30u de formele opening incluis de volksliederen en daarna ging het NL-team aan de gang.

5 wedstrijden zouden gespeeld moeten worden in volgorde Gemengd dubbel, Damesenkel, Damesdubbel, Herenenkel en Herendubbel. Robin Tabeling/Myke Halkema zette de Nederlandse ploeg op een 1-0 voorsprong tegen België. Het Nederlandse duo won knap met 21-11 en 22-20 van Freek Golinski/Severine Corvilain. Soraya de Visch Eijbergen speelde een geweldige partij tegen de Belgische Lianne Tan. Soraya schoot uit de startblokken en pakte de eerste game met 21-15. Tan voerde het tempo daarna op en pakte tweede game met 22-20. In de derde game rechtte Soraya echter de rug en won met 21-15. Hiermee kwam Oranje op een 2-0 voorsprong. De Visch Eijbergen en Iris Tabeling konden Nederland op een beslissende 3-0 voorsprong zetten in het vrouwendubbel. Het Nederlandse duo slaagde met verve in deze opdracht en won met tweemaal 21-12 van Steffi Annys/Severine Corvilain. De Nederlandse kopman Eric Pang had het in de eerste game lastig tegen Yuhan Tan. Vorig jaar verloor Pang van de Belg en dus was hij uit op revanche. Na een gelijk opgaande eerste game trok Pang de wedstrijd met 21-19 en 21-10 naar zich toe. In de laatste partij wonnen Robin Tabeling/Jorrit de Ruiter met 21-18 en 21-19 van Yuhan Tan/Matijs Dierickx, waarmee de eindstand op 5-0 kwam.

Al met al een positief stukje promotie Badminton met een schitterende locatie, minimaal 600 mensen aan publiek maar vooral ook leuke wedstrijden met een schitterende overwinning.