Regionaal TrainingsCentrum Deurne

In ons NBBJ beleid staat o.a. beschreven dat wij daar waar mogelijk ook spelers bottom-up opleiden om uiteindelijk tot een hogere selectie te gaan behoren.
Afgelopen periode hebben 2 spelers, respectievelijk Joep Strooper en Casper Spaans mogen voorspelen voor het RTC Deurne.
Na een 3 weken wachten op de uitslag is het de vorige week donderdag toch van gekomen en kregen beide spelers groen licht om m.i.v. het aankomende seizoen in Deurne te trainen.
Als NBBJ feliciteren wij beide spelers en hopen dat ze hierin een goede keuze gaan maken om uiteindelijk tot de top van badmintonnend Nederland te gaan behoren.
Om het RTC Deurne te beschrijven is dit een badminton jeugdselectie die rechtstreeks onder de Technisch directeur van BNL valt met als hoofdtrainer Paul Vennekens (Ex NBBJ trainer)
In principe kunnen alleen spelers van badmintonscholen worden voorgedragen, in dit geval het RTC Breda en de NBBJ.
Behalve een behoorlijke ouderbijdrage wordt er ook gedurende bijna het hele jaar 4 x per week getraind i.c.m. met een topsportvriendelijke of een LOOT school
Dat trainen vindt plaats op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 07.30 uur tot ongeveer 09.30 uur om vervolgens rond de klok om 10.00u op school te beginnen.
De sporthal in Deurne bevind zich op het schoolplein dus basic zijn de omloopafstanden erg kort.
Het wordt een ander verhaal als je daar niet op school zit dan gaat de logistiek ook een behoorlijk deel meespelen.
Als het op het RTC Deurne vervolgens goed gaat dan kan je ook voorgedragen worden voor de Nationale JeugdSelectie(NJS) zodat je op de woensdagmiddag ook nog een extra training krijgt in Papendal