Trainingskamp 2018

Na een lange voorbereiding was het zover, “het NBBJ trainingskamp 2018″. Voor sommige spelers oude maar vooral gesneden koek, voor anderen. . . wat moet ik mij er van voorstellen.
Beginnend bij de spelers hadden zich er in totaal 25 aangemeld. Dit aantal zou getraind worden door in totaal 7 trainers en facilitair gezien zou dit alles ondersteund worden door 3 vrijwilligers op 24hrs basis en nog een 4-tal ouders op afroepbasis.  Zaterdag was de inloop gepland vanaf 09.00 u en na iedereen een slaapplaatsje te hebben aangewezen, de ouders te hebben voorzien van een kopje koffie of thee hebben we eerst even een Nationaal jeugdkampioen DS U15, Finn Lavalette, in het zonnetje gezet. Daarna wat info gegeven over het programma en wat spelregels doorgenomen. Op de zaterdag zou men in roulatiesysteem 3 x een baantraining en 1 x een buitentraining krijgen van blokken elk globaal 1,5 uur. De baantraining was een van te voren geschreven plan waarbij zowel techniek als een stukje tactiektraining DS en ES elkaar zouden afwisselen. De buitentraining bestond uit een pyramideloop met een vaste rust(wandelen) en een opbouwende interval per 30″ tot uiteindelijk 3’en daarna weer afbouwen naar de 30”. Daarna een fartlektraining met een 10-tal opdrachten. Na globlaal 90′ zwoegen in de zon, het drinken van soms meerdere bidons was dit wel het zwaarste deel van deze dag, De middag werd afgesloten met een voortreffelijke warme maaltijd met dank aan Angelique en Myrna. Het avondprogramma bestond uit het 1e deel wedstrijden spelen en na een lekkere douche het 2e deel het beschilderen van een mok met keramiekverf. Iedereen was daar best druk mee en nadat elke mok in het oventje van Angelique opgewarmd was konden ze als blijvende herinnering mee naar huis. Toen was het tijd voor wat gewoon.. . . . . . . .  niets doen, lekker lui hangen op de bank met een glaasje fris of cola en natuurlijk niet te vergeten een sjippie erbij. Ook daarna het slapen gaan was weer net zoals elk jaar een behoorlijk ding wat uiteindelijk resulteerde dat de laatsten rond de klok van 3 uur toch maar hun oogjes dicht deden. De volgende ochtend was het alweer vroeg opstaan en na een klein stukje ochtend gymnastiek werden de boterhammen weer rap naar binnen gewerkt. Eerst maar eens alles alvast opruimen en verzamelen voor de terugreis en daarna rond de klok van 10.00 uur een behoorlijk pittig circuit o.l.v. Rob Banse. Daarna nog wat trainen en partijen spelen en toen was het alweer tijd om te gaan eten, in dit geval de lunch. Om 13.00 uur kwamen de eerste ouders, broertjes en zusjes de sporthal binnen om een half uur later deel te nemen aan de workshop street-dance/Hiphop o.l.v. Heijdi en Alex van dansschool JBdance uit Veghel. Rustig opbouwend met een lekker stukje muziek werd een uur volgemaakt en ik mag stellen dat het na verloop van tijd prima uitzag. Het middagprogramma bestond verder uit de wel om bekende loterij (met dank aan Dunlop Sports en Badmintonplanet) en aansluitend het sponsorren door Cijfer 10 van de o zo bekende snackmobiel.
Al met al weer een geslaagd trainingskamp met een mix van veel trainen, creativiteit, gezelligheid, samenhang/teambuilding, wedstijden spelen, iets anders dan badminton maar toch sportief bezig zijn en uiteraard lekker snackmobielen.

Onze dank gaat uit naar de organisatie die dit alles hebben mogelijk gemaakt hierbij te denken aan Rob Beijloos de man achter de schermen, Myrna Kusters en Angelique Lemm de dames van de verzorging, hulpmoeders ter ondersteuning, zowel externe (Bo, Alex en Rob) als onze eigen NBBJ trainers (Rob, Niels en Terence) maar vooral onze spelers die door hun aanwezigheid dit weer mogelijk hebben gemaakt.
(zie verder  de fotoshoot en video onder Beeld/foto’s en de link naar you-tube)