Mag ik mij effe voorstellen

Hallo allemaal,

Ik ben de nieuwe trainer op donderdag binnen de NBBJ. Mijn naam is Stephanie van den Hurk en ik badminton zelf bij Bc Alouette in Best. Dit seizoen mag ik uitkomen in de 3e divisie en ben ik erg benieuwd hoe we hier gaan presteren na het kampioenschap van afgelopen seizoen. Op 10-jarige leeftijd was het tijd om een sport te kiezen. Met een klasgenootje en een vriendin ben ik een keer meegegaan naar de badminton in Best. Dit was zo goed bevallen dat ik na een aantal keer proefdraaien lid ben geworden van Bc Alouette. Na een paar jaar bij de jeugd gebadmintond te hebben zonder competitie te spelen was het toch tijd om meer met de prestaties bezig te zijn en competitie te gaan spelen. Ik ben daar begonnen in de U13 waar ik met mijn team direct kampioen ben geworden. Het jaar daarna mocht ik het geluk gaan testen in de U15, maar ook hier werden we kampioen. Het jaar na dit tweede kampioenschap kreeg ik een nieuw team en gingen we in de U17 spelen. Hier werden we knap tweede. Hierdoor mochten we op jonge leeftijd al door naar de senioren. Eenmaal bij de senioren was het nogal wennen aan de mensen en het niveau. Al snel was dit gelukt en na een aantal jaar in de nylon klasses gespeeld te hebben mocht ik al snel met veren shuttles gaan spelen. Lang heb ik in de 1e klasse en hoofdklasse gespeeld, maar de laatste jaren vooral in de 4e divisie met af en toe een keer een kampioenschap tussendoor waardoor we eens mogen proeven aan de 3e divisie. Verder ben ik een fanatieke toernooispeler en ben ik op bijna elk toernooi in Brabant te vinden. Soms ga ik ook op toernooien buiten Brabant om andere spelers tegen te komen.

Sinds lange tijd (sinds ik bij de senioren speel) help ik mee als assistent trainer bij Bc Alouette. Drie jaar geleden benaderde Bc Gilze mij om zelf training te komen geven aan de jeugd bij hen. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt en nu is mijn derde jaar alweer een feit. Daarnaast geef ik voor het tweede jaar training bij BV Mierlo en sinds dit seizoen heb ik ook bij Bc Alouette een eigen groepje om training te geven. Om niet te vergeten dat dat jaar natuurlijk ook het eerste jaar bij de NBBJ is. Ik hoop dat dit een leervol jaar mag worden voor de spelers, maar ook voor mijzelf als trainer. Ik zie jullie tijdens de training en de toernooien.

Groetjes,
Stephanie van den Hurk

1 Response

  1. Ankush 2 oktober 2018 / 13:47

    Dear Stephanie,

    Welcome! Am sure the kids can also learn the “champion mentality” that you, along with other trainers, bring to our kids badminton school by being a winner across all age groups!

Comments are closed.