Fysieke voorwaarden

Nut, noodzaak, belang van.. . . . . .
Al een aantal seizoenen heb ik de dynaband geïntroduceerde, een weerstandselastiek om allerlei oefeningen te doen. Na de zaalopbouw en het inlopen zie je bij onze spelers overal de dynaband uit de tas komen en onder het genot van het doorspreken van allerlei wetenswaardigheden worden diverse oefenvormen uitgevoerd.

 

 

In het deel mesoplanning zijn we de afgelopen periode gestart met een cyclus core stability training en oefenvormen touwtje springen.
Omdat fysiek o.a. een voorwaarde is om goed te kunnen badmintonnen hebben wij op onze NBBJ site, onder het kopje Badminton een nieuw hoofdstukje aangemaakt waar een aantal fysieke voorwaarden staan beschreven.
Onder het kopje Beeld, video´s, oefeningen voor thuis staan een paar leuke video´s over onderstaande onderwerpen.