Viktor Axelsen

Nadat ik weer eens een keer op YouTube aan het kijken was kwam ik 2 filmpjes tegen van Viktor Axelsen.
Omdat er een aantal belangrijke tips verteld werden die mij zeer zeker wel aanspraken zou dit ook voor onze spelers van toepassing kunnen zijn.
Deze filmpjes zijn te bekijken op onze site via Beeld-Videos-Tips.

Wie nu Viktor is staat beschreven in de onderstaande tekst:
Carrière
Jeugd
Axelsen werd geboren in Odense. In oktober 2010 won hij op zestienjarige leeftijd zijn eerste volwassenentornooi: de Cyprus International. Enkele weken later nam hij voor het eerst deel aan een BWF Super Series evenement, de Denmark Open 2010, en geraakte hij door de kwalificatie om in de tweede ronde te verliezen van landgenoot Jan O Jorgensen. In datzelfde jaar won hij de Wereldkampioenschappen badminton junioren 2010 in Guadalajara, Mexico.
2011
Axelsen behaalde een gouden medaille op de Europese kampioenschappen badminton voor junioren. Hij werd tweede op de Wereldkampioenschappen badminton junioren 2011.
2012
Axelsen werd tweede op de French Open (badminton) in Parijs en hij won een bronzen medaille op Europese kampioenschappen badminton 2012.

Senioren
2014
Viktor Axelsen wint de finale van de Swiss Open tegen de Chinese Tian Houwei. Hij behaalde een bronzen medaille op de Wereldkampioenschappen badminton 2014 en op de Europese kampioenschappen badminton 2014.
2015
Axelsen eindigt tweede op de Swiss Open, de Australian Open Super Series en de Japan Open Super Series.
2016
Viktor Axelsen wint voor het eerst de Europese kampioenschappen badminton. Hij verslaat landgenoot Jan O Jorgensen. Op de Olympische Spelen in Rio eindigt Axelsen als derde.
2017
Axelsen wint de Wereldkampioenschappen badminton 2017. Hij wint ook de Japan Open en komt bovenaan de BWF World Ranking.
2018
Axelsen wordt voor de tweede keer Europees kampioen op het EK 2018.