Voorspeeldag

Afgelopen zaterdag, 08 maart, hebben liefst 23 kinderen deelgenomen aan de voorspeeldag van de Kringtraining NBBJ.
De verenigingen waar deze spelers in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar vandaan kwamen waren: BC Alouette, BC Eindhoven, BV SChijndel, BCH, BC Gilzen, BC Drunen, BC de Zwaluwen, BC Slamis, BC Geldrop, BC Hilvarenbeek en BC Rapid
Na een warming-Up met wat korte Pyramide loopjes, skippping, tripling en agility oefenvormjes was het de beurt aan Rob om wat collectieve basis oefenvormpjes te laten uitvoeren. Voor de scouts Rob en Alex de mogelijkheid om te kijken naar de volgende criteria:
(nog aan te leren) grips, oog/hand coördinatie, specifieke badminton vaardigheden i.h.k.v. slag en loopbewegingen. Ondertussen ging ik met de ouders de kantine in om hen voor te lichten over de NBBJ en de voortgang na deze voorspeeldag en aansluitende kringtraining.
Het belangrijkste doel van de kringtraining is om spelers in 8 trainingen vaardiger te maken op het gebied van techniek en een klein beetje tactiek badminton wat uiteindelijk ook positief is voor de vereniging. Dit doen we door met 1 trainer op maximaal 12 spelers m.b.v. van een trainingsplan spelers te trainen van globaal gelijkwaardige vaardigheid en leeftijd.
Na de oefenvormpjes, een korte break en het maken van een groepsfoto was het daarna nog even tijd om wat partijtjes te spelen. Moe maar voldaan werd rond de klok van 14.30 u opgeruimd en kon iedereen weer naar huis.
Nog even een bedankje voor Fiona die de noodzakelijke administratie deed Rob als NBBJ scout en Alex die helemaal uit Nieuw Vennip (net iets boven Haarlem) om als scout te ondersteunen tijdens deze voorspeeldag.