Hoog bezoek

Technisch Directeur Victor Anfiloff

Vandaag op dinsdag 19 maart werd onze NBBJ op afspraak bezocht door de nieuwe Technisch directeur en manager Topbadminton van Badminton Nederland in de personen van Victor Anfiloff en Ilse Vaessen. Op het moment dat beiden binnenkwamen waren we druk bezig met een stukje fysieke voorwaarden training en was iedereen druk maar vooral intensief bezig. Samen met Victor een aantal items daarvan besproken en hij vond dat het geheel zeker een compliment waard was. Snel daarna de training overgedragen aan Rob en aansluitend met z’n 3en de kantine in.
Als eerste ben ik begonnen om de NBBJ te presenteren gezien vanuit een stukje historie, waar wij voor staan en wat wij willen.
Vanuit de historie gezien een goed verhaal, zeker omdat Ilse ook vanuit die periode als jeugdspeler was begonnen maar dan in een andere provincie/regio en eigenlijk ook al ex-topspeelster alles had meegemaakt.
Daarna wat uitgelegd over ons beleid i.h.k.v. opleiden en trainen van onze eigen spelers, opleidingsinstituut/ stageplaats voor aankomende trainers(in opleiding) en samenwerkingsverbanden met verenigingen en nadere talentencentra. Van het 1 kwam het andere en al snel werd er gesproken over het trainingsplan, leerlijnen in diverse leeftijdscategorieën, criteria i.h.k.v. technische, tactische en fysieke vaardigheden. Fijn om te zien en te horen dat Victor in veel gevallen redelijk op 1 lijn zitten. Als laatste kwam het fenomeen communicatie ter sprake en Victor gaf toe dat dit onvoldoende was maar hij beloofde beterschap. Na het uit wisselen van onze kaartjes ging ik in ieder geval met een goed en positief gevoel wat later in de avond naar huis