Baddy en de laatste toernooien van de NBBJ

N.a.v. het JM Gulick en JM Tilburg toernooi werd Baddy uitgereikt aan Chiel. De progressie in het vertoonde spel van Chiel was voor ons als aanwezige trainersstaf de reden dat Chiel de miniBaddy aan zijn racketbag mocht hangen.

Vervolgens het laatste toernooi in Roermond.
Eerst maar eens het toernooischema bestuderen om vervolgens alle partijen die onze NBBJ spelers zouden moeten gaan spelen in kaart te brengen. De wekker op zaterdag 08 juni ging al vroeg en na het makken van een x-aantal broodjes, een thermosflesje gloeiend heet water voor je weet maar nooit, in de Panda Dunlop gestapt om vervolgens rond de klok van 08.30 u er achter te komen dat de kantine van de sporthal dicht was en dus “geen koffie”. Gelukkig kon dat nog net geregeld worden voordat de 1e partijen opgeroepen zouden worden. Het Brabants kwartiertje werd omgetoverd in een Limburgs kwartiertje, want als je de wedstrijden pas om 09.05 u oproept en er alweer ingespeeld moet worden ben je zo een tijd verder. In 2 hallen spelen met gelijktijdig  veel NBBJ partijen is behoorlijk hectisch. Gelukkig waren met de NBBJ trainersstaf redelijk compleet en met ondersteuning van Alex, Thomas, Mike en Robert konden we toch de meeste partijen begeleiden/coachen. Voor met name in de U11 partijen was het erg verfrissend dat er nu eens een keer tegen wat meerder onbekende spelers gespeeld kon worden. Tussendoor nog wat evaluatiegesprekjes doen was het enige moment om even op de billen te zitten. Je zag over het algemeen toch heel duidelijk dat tijdens deze 1e toernooidag al onze spelers beter presteerden dan de gemiddelde clubspeler wat uiteindelijk na 150 NBBJ partijen resulteerde dat alle 30 ingeschreven NBBJ spelers ook de 2e dag konden terugkomen.
Jammer was dat de 1e dag een uur uitliep

De volgende ochtend hetzelfde ritueel en ook nu weer was de kantine dicht!!! In het schema stonden nog zeker 70 partijen op de rol dus konden we er weer tegenaan. Omdat er met name in de jongste categorieën al wat clubspelers uitgespeeld waren kwamen we er niet onderuit dat er wat meer NBBJ tegen elkaar gespeeld werd.
Naarmate er sprake was van een categorie ouder werd dat wel minder.
Mooie en spannend partijen, op het scherpst van de snede, werden met name tegen elkaar gespeeld met uiteindelijk bij elke partij maar één winnaar. Ook nu liep de organisatie tegen een achterstand op, maar gelukkig werd dit goedgemaakt doordat wij als NBBJ de meeste prijzen mee naar huis mochten nemen en dus alle 1e, 2e, en 3e prijswinnaars van harte. (zie bijlage prijswinnaars)

De eerstvolgende training was het natuurlijk spannend wie op de foto mocht samen met Baddy.
Na de vele wedstrijden bekeken te hebben, nog wat besproken met een aantal collegae trainers waren we tot de conclusie gekomen dat tenminste 2 spelers dit verdiend hadden.
Het gaat hierbij om Niels Vorselaars die vanwege zijn tomeloze inzet door elke keer bijzonder snel achter de shuttle aan te rennen toch nog veel rally’s naar zich toetrok  en de 2e is Rody Sistermanns die vanwege zijn positieve gedrag ook nog niet onverdienstelijk voor de 1e keer met een wildvreemd meisje het GDS heeft gespeeld..