Train de trainer met als titel ‘fysiek in de (badminton)sport’

De Noord-Brabantse Badminton Jeugdselectie heeft zijn beleidsplan gebaseerd op 3 pijlers. Behalve a) het creëren van een eigen visie voor opleiden en begeleiden badmintontalent naar de (relatieve) badmintontop  top, wil  de NBBJ b) trainers opleiden en begeleiden en tevens c)constructieve samenwerkingsverbanden aangaan met regionale clubs en talentencentra.

Vanuit de laatste 2 pijlers b) en c) is het idee ontstaan om trainers en /of begeleiders van verenigingen, welke spelers vanuit het verleden en of heden, spelers hebben voorgedragen binnen de selectietrainingen van de NBBJ, kosteloos een Train de Trainer sessie aan te bieden onder de noemer Fysiek in de (badminton)sport.

Op zaterdag 23 november verzamelden zich zo’n 30-tal deelnemers in sporthal Ussenstelt te Oss. De lokale vereniging BC Oss zorgde voor de facilitaire ondersteuning en na een gezellige  samenkomst werd het tijd om het 1e deel vanuit een powerpoint presentatie bij te wonen. In globaal 3 kwartier tijd werd het algemene fysieke aspect van de (badminton) sport belicht. Daarna was het de beurt aan de praktijk.

Alle deelnemers werden in een 3-tal groepen verdeeld en vervolgens werd in een 6-tal workshops uitleg gegeven en beoefend. Deze workshops waren minibands, speedfootladder, badminton gerelateerde spelletjes, medecinballs, mentale warming-up, balansborden. De planning van 2 uur voor de praktijk was helaas te kort zodat oefenvormen met racket en shuttle geen doorgang konden vinden. Mogelijk is dat een optie voor een volgende bijeenkomst. Al met al een succesvolle dag waarin met veel plezier deelgenomen werd aan de verschillen oefenvormen. Met dank aan de praktijktrainers: Monique Broeke, Bart-Jan den Hollander, Paul Vennekens.

DSCN5620 - kopie

1 Response

Comments are closed.