Gesprek tussen Kleijn (bondsbestuur) en Florentinus (NBBJ)

Paul Kleijn

 

“Afgelopen maandag op de koffie geweest bij Leon Florentinus. Hij is hoofdtrainer van de NBBJ en heeft te maken met een terugloop van talenten. In mijn periode bij de BBF hadden we een samenwerking opgezet om boven getalenteerde spelers te stimuleren naar de NBBJ te gaan om hun bovenmatige talenten verder te ontwikkelen.

De basis lag er al omdat een paar spelers op eigen initiatief al bij de NBBJ waren gaan trainen, echter ging dat via een omweg omdat spelers van de BBF geen lid zijn van Badminton Nederland.

Destijds nog keurig geregeld met Badminton Nederland dat spelers die zich verder willen bekwamen bij de NBBJ en lid zijn van een vereniging van de BBF, dat ze individueel lid konden worden van de Badminton Nederland zodat ze aan konden sluiten bij de NBBJ. Super geregeld dus. De verenigingen tijdens de jaarvergadering geïnformeerd, een document toegestuurd waarin alles staat omschreven, en dus was het allemaal organisatorisch rond.

Natuurlijk is de NBBJ niet afhankelijk van de spelers uit de BBF maar met deze samenwerking is het wel mogelijk om boven getalenteerde spelers iets extra’s te bieden en dus voor de sport te behouden. Maar op de éeén of andere manier is de algehele aanwas steeds minder. En daarom was ik op de koffie bij Leon. En na lang gesproken te hebben met elkaar kwam eruit dat ze op pad moeten. Want de technologische mogelijkheden maken dat je snel kunt communiceren, maar dat is slechts een hulpmiddel. Wil je dat talenten zich aansluiten dan moeten ze zien, horen en voelen wat het nu allemaal precies inhoudt. En dat kan alleen als je op pad gaat. Afgesproken dus om binnenkort eens met elkaar verder te bomen om hieraan invulling te geven, want dat zal Leon niet alleen doen, daar zal hij hulp voor nodig hebben van zijn collega’s bij de NBBJ. In ieder geval weer een goed gesprek met mogelijkheden voor vervolg.” – Paul Kleijn