Verslag van een succesvol trainingskamp

Vrijdagavond 15 juli

eerst maar eens even samen met Terence de noodzakelijke voorbereidingen doen in sporthal Ussenstelt.

Zaterdag 16 juli

Na een korte nachtrust en mijn Panda voor de 3e keer vol geladen te hebben  stond ik alweer rond de klok van 08.00 u in sporthal Ussenstelt te Oss. Eerst maar eens uitladen, koffie zetten en nog maar eens even alles de revue laten passeren. Nadat de vrijwillige ouders en trainersstaf ook hun persoonlijke zaken hadden uitgeladen kwamen vervolgens de eerste spelers aan. Na het praatje pot werden aan elke trainer 4 spelers gekoppeld en begonnen we om 10.30u precies met de 1e trainingen. In blokken van 1,5 uur zouden de baantrainingen in schema afgewisseld worden met buitentraining. De buitentraining bestond voor de oudste en de middelste groepen uit een pyramideloop gevolgd door fartlektraining (tegenwoordig met een modern woord “bootcamp”. In mijn microplanning baantrainingen liep als rode draad de dubbeltraining.

Een stukje herhaling van de slagtechnieken in voor/midden en achterveld met de volgende aandachtspunten:

 • Voorveld; voet volgt hand, verkorte grip en zo hoog mogelijk inkomen, recoverystep.
 • Midveld; voet volgt hand, afhankelijk van de afstand wel of niet overstappen, middengrip, versnelling onderarmrotatieDSC09313
 • Achterveld; shuttle voor het lichaam, lange grip, verkorten slagbeweging, versnellen onderarmrotatie, resultaat afhankelijk van polsactie i.c.m. raakpunt

Aansluitend tactisch het positiespel beginnend vanaf slag 1 t/m 3, daarna verdediging, aanval en het wisselen van positie. Na een ochtend toch 3 uur op een intensieve wijze bezig te zijn geweest was het om 13.00 u tijd voor een lekkere lunch. Na de lunch een break met een verrassingselement waarbij Eefje Muskens als gekwalificeerde Olympische Spelen Rio-speelster een hoofdrol speelde. Met Eefje goed doorgesproken dat we eerst een fotoshoot zouden doen en aansluitend een goed verhaal rondom haar en natuurlijk de Olympische Spelen van Rio. Met behulp van Alex van Zaanen werd snel een fotostudio in elkaar gezet waarna alle spelers, individueel  met Eefje op de foto konden. Aansluiten aan de fotoshoot werden door mij een aantal vragen aan haar gesteld zodat iedereen geïnformeerd werd over een stukje levensloop en uiteindelijk het ultieme doel “kwalificatie van de Olympische Spelen Rio 2016”.

Afsluitend paraferen van alle foto’s en T-shirts nog even nakleppen en was het voor Eefje weer tijd om te vertrekken en tevens voor ons een aanvang te maken met de vervolgtraining. Om 17.00 u een maaltijdpauze waar we een heerlijke pastaschotel door onze moeders kregen voorgezet. DSC09346
Daarna nog even lamballen en om 19.00u zouden de partijen wedstrijden plaatsvinden. De ene keer op niveau en gaan met die banaan, de andere keer jong met oud en door elkaar heen waarbij het fungehalte meer de aandacht had.

Om 21.00 uur lekker opfrissen en was het tijd voor wat lekkers en creatief bezig zijn door het opleuken van de door Eefje geparafeerde T-shirts.
Rond de klok van 00.00 uur lag het gros van de spelers in zijn of haar bedje en op een enkele kleine schermutseling hebben we toch allemaal van een redelijk goede nachtrust kunnen genieten

Zondag 17 juli

Reveille oftewel opstaan om 07.30u een aansluitend een stukje ochtendsport om de volgende redenen:

 • Een frisse neus halen en dus goed wakker worden.
 • Stramme spieren wat los maken door wat loopwerk en korte oefenvormpjes
 • Gezellie in aanvang weer even sociaal bij elkaar zijn om de dag op te starten.
 • Natuurlijk ook om de moeders  de tijd te geven het ontbijt klaar te zetten.

Om 09.00 u de vervolgtrainingen met aansluitend tot 12.00u wedstrijden spelen. Na de lunch alvast beginnen met de eerste opruimwerkzaamheden waarna rond de klok van 13.30 de eerste ouders, broertjes en zusjes binnen kwamen om deel te nemen aan het einde seizoenevent wat zou bestaan uit een soort “spel zonder grenzen” en gebruik te maken van een mobiele frites/snack wagen. In het welkomstwoord werden alle vrijwillige ouders en trainers nog maar eens hartelijk bedankt, natuurlijk ook niet te vergeten Terence die in het kader van deze activiteit maximaal had ondersteund. Als laatste werd de Carlton stimulanstrofee uitgereikt aan Joep Strooper. Het spel zonder grenzen bestond uit de volgende spelvormen: toren van Hanoi, Blindeman, Hindernisbaan en Estafette medecinball. Alle alle spelers en aangemelde familieleden werden opgedeeld in 4 groepen. Na elke 10 minuten lekker bezig zijn met een hoog fungehalte en ongeveer 5 minuten uitleg van het jurylid werd er door gewisseld. Uiteindelijk waren we globaal om 15.15 klaar en was alles daarna weer snel opgeruimd. Even opfrissen en nog even net voor het eten een klein loterijtje doen. Afsluiten met frites en snacks werkt altijd en er werd dan ook driftig gebruik van gemaakt. Na alle opruimwerkzaamheden konden we rond de klok van 19.00 u in het Pandaatje stappen om weer richting huis te gaan.

Dankwoord

Resumé als organisatie en hooftrainer wil ik nog het volgende kwijt:

 • Bedankt Terence voor jouw voorbereidende ondersteuning.
 • Bedankt Angelique, Myrna en Astrid voor de logistiek en facilitaire ondersteuning.
 • Bedankt Marcel voor jouw taxiwerk.
 • Bedankt Mirjan, Bo, Dirk, Rob, Niels, Noah en Alex voor de technische ondersteuning tijdens de trainingen.
 • Bedankt Alex voor de fotoshoot.
 • Bedankt Eefje dat je er was voor de fotoshoot, alle handtekeningen en shirts en niet te vergeten  en een tipje van jouw Rio avontuur bespreekbaar hebt gemaakt
 • Bedankt Bikken& Bakken, Carlton en Badmintonplanet voor de sponsorring in natura.
 • Bedankt BC Oss voor het faciliteren van de sporthal en beschikbaar stellen van jullie kantine.
 • Bedankt voor de aanwezigheid van alle familieleden.

Maar het meeste bedank ik alle spelers voor hun enthousiasme, inzet, saamhorigheid en over het algemeen positieve attitude.

Leon Florentinus
Hoofdtrainer

IMG_0053 - kopie

1 Response

 1. G.Huijsmans 19 juli 2016 / 17:54

  Geweldig dat jullie zo genoten hebben en nu lekker vakantie vieren👍👍👍

Comments are closed.