Laatste verplichte toernooien

Het zit er weer op, de laatste 2 verplichte toernooien zijn in Tegelen(JM Gulick op 22-23 april) en in Tilburg(JM Tilburg 13-14 mei) zijn alweer een gepasseerd station.
In het Limburgse waren we weer met een voltallige NBBJ groep aanwezig waarbij op een enkeling na,  alle spelers van zowel de breedtesport als van de badmintonschool, aanwezig waren.
Altijd een goed bezet maar vooral een gezellig toernooi met veel partijen.
Wat opviel was het gegeven dat er best ook veel spelers uit het westen kwamen zodat het niveau ook redelijk hoog was.
Na 2 dagen “ tonnen“ gingen de prijzen o.a. naar Flora Wang die in de U11 klasse 2e in haar ES en samen met haar wanted partner in het DS 1e werd.
Ook onze Joep viel in de prijzen wat in dezelfde klasse wist hij samen met Flora in het GDS een voortreffelijke 1e plaats te halen.
Zeer zeker zijn te vernoemen onze nieuwste aanwinst Casper die met zijn wanted partner Maere een voortreffelijk resultaat behaald in zijn halve finale en ook Kars en Steven die in het DS goed waren voor een halve finale.
Ook Katinka strandde in haar halve finale na een prima net verloren wedstrijd.

Het Junior Master Tilburg kenmerkte zich door een prima organisatie met maximaal aan banen zodat men halverwege de 1e dag al ruin 1 uur voor liep op het schema. Spelers alvast vooraf al oproepen en op een spelersbank voorafgaande hun wedstrijd plaats laten nemen zou men bij meerdere toernooien moeten doen.
Ook hier weer veel spelers uit het westen en midden van het land die de laatste punten voor de JM Finale probeerden binnen te halen.
De voltallige badmintonschool, aangevuld met best wat breedtesport spelers kwamen op badmintongebied behoorlijk aan hun trekken.
Zeker de U15 klasse was best zwaar te noemen aangezien de bijna voltallige NJS aanwezig was.
Met name onze U15 dames hadden pech om daar tegen te spelen maar verkochten zich toch zo duur mogelijk.
Gaan we niet voor het eindresultaat op 21 punten dan richten we ons maar meer op het proces naar bijvoorbeeld 10 punten.
Al met al een prima leermoment om naar terug te kijken.
Ook de 2e dag nog volop wedstrijden.
Zo moest Lisa het opnemen tegen Katinka en de laatst genoemde speelde daarna in de halve finale weer een net verloren thriller tegen Cloe Li die ze net in 3en verloor, Just speelde een prima halve tegen Noah Haase.
Flora haalde ondanks dat ze een klasse hoger in de U13 speelde samen met Farah een uitstekende 2e plaats.
Onze Joep spande de kroon door in 3 finales uit te komen.
Samen met Flora won hij het GDS, verloor zijn ES en in alweer een thriller net kantje boord in 3en,  samen met Casper zijn DS.