Nederlandse/Nationale JeugdKampioenschappen (NJK)

Dit weekend 10 en 11 juni zijn/werd het NJK badminton gehouden in sporthal Tkwadraat te Tilburg.
Geen verplicht toernooi voor spelers van de NBBJ en dus voor mij een leuk moment om zonder verplichtingen eens naar badminton te kijken.
Een volle zaal met 16 banen, groot reünie gehalte van kennissen, vrienden en trainers die je normaal nooit ziet tijdens het Junior Master en lokaal toernooiencircuit, prima organisatie met op elke baan een scheidsrechter en zeker de 1e dag werd prima op schema gespeeld.
Zoals ik al zei zou het voor mij een rustig dagje worden ware het niet dat toch een aantal NBBJ-spelers acte de préséance gaven, zodat ik al snel achter een baan zat om een wedstrijd te coachen. Zo volgde er ook meerdere wedstrijden die jammer genoeg niet allemaal winnend afgesloten werden. Mijn advies tegen (veel) sterkere spelers is om niet naar het resultaat (product) te kijken maar meer naar het proces, oftewel kan ik iets met mijn wedstrijdplan en in hoever kan ik met het geleerde tijdens de trainingen mijn ding doen.
Zeker nog een mooi moment toen Tony de opa van Isa van Dalm weer eens als coach achter de baan ging zitten
Tony de voormalige hoofdtrainer van het District Noord-Brabant die mij in 1996 de gelegenheid gaf om als beginnende trainer stage te lopen in Boxtel.
Tony de hoofdtrainer die mij o.a. gevormd heeft tot de trainer die ik nu ben en waar ik veel aan te danken heb.

Katinka en Just moesten in de 1e ronde al direct aan het begin van de ochtend aantreden en deden dat met veel druk van zowel AV als VV en deze partij werd met prima cijfers winnend afgesloten. Uiteindelijk werd er hun in de 1-4 finale een halt toegeroepen. In hun enkelspelen was het voor Juist in de 2e ronde en voor Katinka in de 3e ronde einde wedstrijd en voor Just die in zijn HD tegen de 2e geplaatste moest werd ook daar helaas verloren.
Flora tegen Katinka in de 1e ronde.
In de U15 bereikten zowel Thymo, Robin, Solane als Bente de 2e ronden en dat was voor hun ES het einde.
Isa die toch geweldig haar best deed moets jammer genoeg inde 1e ronde haar meerdere herkennnen.
Voor zowel Thymo met partner als voor Isa en Solane was de 2e ronde het einde en in het GDS was het voor Bente met partner, Solane met partner, Thymo en Robin de 2e ronde einde wedstrijd.
Rest mij nog aan te geven dat de DD van Robin en Bente een prima wedstrijd was maar helaas een maatje te groot zodat al onze spelers uiteindelijk de 1e dag van het NJK uitgeschakeld waren.

Al met al een prima dag met veel (badminton) indrukken.