Roermond Pinksterentoernooi

Pinksteren weekend, eigenlijk een weekend om gezellig met de familie wat leuks te doen en ja hoor we hebben wat leuks gedaan.
Met globaal 30 spelers zijn we op zaterdag 19 mei afgereisd naar het Limburgse Roermond waar de lokale vereniging een jeugdtoernooi van 2 dagen had georganiseerd.
Gelukkig hadden we ondersteuning van onze trainersstaf om alles in goed banen te leiden en buiten Jeroen, Terence en mijzelf was Bo (oud trainster van de NBBJ) en Jan-Maarten (stagetrainer) aanwezig.
Zelf om 07.30 u in de auto gestapt om op tijd daar te zijn. Na een uur rijden eerst maar een bakkie doen om daarna de 1e wedstrijden te begeleiden.
Het 1e probleem diende zich al direct aan dat wij zelf voor shuttles moesten zorgen en dus ook de nylon shuttle.
Klaarblijkelijk week het Limburgse af van de reguliere regeling in het Brabantse dat de vereniging voor de nylon shuttles zorgt en dus weer wat geleerd (Limburg = altijd eigen shuttles meenemen)
Wat ook even wennen was dat er in 2 hallen gespeeld moest worden en ja als baan 16 opgeroepen wordt en er zijn maar 12 banen in de ene hal dan moet je maar eerst verder om je heen kijken!!!
Al heel snel stonden er vele NBBJers en ook al onze stagespelers op de baan zodat het een komen en gaan was van spelers.
Al heel snel liepen we uit de tijd en op een gegeven moment hoorde ik dat er al een uur achterstand was.
In principe ook logisch want als je geen spelersbank en zaalwacht hebt en het ene moment zijn spelers niet op tijd aanwezig, wordt er meer dan 5′ ingeslagen en is er geen teller aanwezig dan loop je snel uit de tijd.
Gelukkig werd het in de namiddag weer snel ingehaald zodat rond de klok van 18.00u alles weer op tijd liep.
Tussendoor in het zonnetje nog een aantal evaluatiegesprekken gehouden.
In positieve zin is de maximale drive opgevallen van al onze spelers die er allemaal voor wilden gaan.
De ene keer met wat verlies maar toch meerdere keren met winst.
De zaterdag maximaal partijen spelen, alles in poules zodat iedereen minimaal aan 6 partijen kwam maar een behoorlijk aantal gingen vermoeid na 9 partijen ‘s avonds naar huis om de volgende dag weer present te zijn.
Zondag nog minder verkeer op de weg zodat we ruimschoots weer op tijd aanwezig waren. We begonnen de partijen met hoofdzakelijk U9 ES wedstrijden waarbij Rody, Mike en Vihaan meerder keren tegen elkaar moesten spelen. wat uiteindelijk resulteerde in een 1e plaats voor Vihaan.
Meerdere wedstrijden zouden volgen in het afvalsysteem waarbij ook meerdere wedstrijden tussen NBBJers onderling.
Een aantal wedstrijden zijn toch wel opgevallen: een leuke maar ook goed gespeelde halve finale DS tussen Chiel/Chevayo en Thijs/Kars, een mooie finale tussen een hardhitter DE U15 waarbij Melissa jammer verloor, een redelijk makkelijke gewonnen GDS finale van Neva en Chevayo, een prima uitslag DD U11 van Olivia samen met partner Mara maar laten we vooral de prima resultaten van onze stagespelers Miloe, Thieme en Aditya niet vergeten. Tot slot het ES U15 van Chevayo die na een spannende halve finale ook nog in 3 games de finale wist te winnen.
Hierbij de uitslagen:

HE U9 1) Vihaan, 2) Mike, 3) Rody
JE U11, 4e plaats Aditya
ME U11 Miloe
JD U11 3/4e plaats Rune/Aditya – Thieme/Jelle
MD U11 1e Olivia/Mara, 2e Fenne/Nadia, 3e Miloe/Nina
GD U11 2e Fenne/Rune, 3/4e Olivia/Thieme
MD U13 3/4e Mirne/Neva
JD U13 3/4e Marik/Pim
GD U13 1e Neva/Chevayo, 3/4e Marik/Lieke
JE U15 1e Chevayo, 4e Chiel
JD U15 2e Chevayo/Chiel, 3/4er Thijs/Kars
MD U15 2e Melissa/Lisa
GD U15 3/4e Melissa/Thijs
GD U17 3/4 Isa/Daan

Fotocollage klik hier