Badmintonplanet Wedstrijddag op 24 nov 2018

Voor de 6e keer zou deze wedstrijddag door ons georganiseerd worden. Eerst maar eens inplannen in ons seizoen programma vervolgens maximaal promoten bij collegae talentencentra en bij de diverse verenigingen. Resultaat was uiteindelijk een no-go van de talentencentra met diverse redenen, geen tijd, te druk programma, komt niet uit etc, etc.
Niet getreurd uiteindelijk toch via diverse verenigingen zo’n 25 spelers bereid gevonden om samen en tegen onze 25 NBBJ spelers diverse uitdagingen aan te gaan.
De leeftijdscategorieën werden een beetje geüpdatet naar een U12, U14 en U17 groep. Alle aanmeldingen kwamen uiteindelijk bij onze AZ (Rob Beijloos) terecht die die had de moeilijke taak om daar in een schema van 25′ iedereen maximaal en op niveau te laten spelen. Uiteindelijk was het schema de vrijdagavond rond de klok van 21.00 uur klaar net zoals mijn globaal 100 sateetjes.
De volgende ochtend vroeg opgestaan om mijn Fiat Carlton te beladen en om 08.00u stond ik in Oss. Eerst maar eens alles uitladen en al rap kwamen de 1e vrijwilligers om mee te helpen alles in de zaal, hal en kantine klaar te zetten. Ondertussen kwamen de spelers aan en na het ontvangen van hun herinneringsmedaille werd er al ras ingeslagen.
Klokslag 08.58u een kort welkomstwoord en aansluitend om 09.00u de 1e potten op de baan.
Diverse partijen werden daarna in een goede planning en harmonie voortgezet. Voor mij als hoofdtrainer van de NBBJ een mooi moment om wat spelers te scouten als zij met name tegen externe spelers moesten shuttelen. Erg positief was dat spelers, welke ik soms op afstand alleen maar heb zien trainen, het geleerde goed in de praktijk brachten. In het enkelspel werd goed van de tegenstander afgeslagen van zowel het voorveld als van het achterveld en bij de oudere spelers werd dat ook goed in de breedte en diagonaal gedaan. In het dubbelspel moet bij de jongsten zeker nog het positiespel uitgelegd en aangeleerd worden, bij de middengroep is dat nog te vaak wisselend dat men niet goed weet waar positie genomen moet worden indien je zelf een slag slaat of een slag van de tegenstander aan het ontvangen bent en bij de oudste groep zie je toch dat dit al veel betere gaat. Al met al veel geleerde in de praktijk gezien maar er zijn nog veel leermomenten waar wij als trainersstaf samen met onze spelers aan moeten gaan werken.
In de namiddag en de vooravond zag je ook dat de vermoeidheid bij een aantal spelers in sommige gevallen de boventoon ging voeren. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk, 120 partijen en gemiddeld 6 tot 7 partijen spelen waarvan sommige direct achter elkaar, dan weer even wachten, gebruik maken van banen die leeg staan om zo maar wat tegen elkaar te ballen gaat toch wel veel energie kosten.
De laatste partijen werden gelukkig maar op een aantal banen gespeeld zodat we ook rustig konden afbouwen en opruimen naar het einde.
Om iets voor 19.00u werd de laatste wedstrijd beëindigd zodat we 15 minuten later sporthal Ussenstelt konden verlaten met een voldaan gevoel van een schitterende dag.

Mij rest nog alle vrijwilligers te bedanken zoals te denken aan Rob (inschrijvingen en maken van de schema’s) Karin(wedstrijdorganisatie en speaker) Bart(wedstrijdorganisatie en shuttles)Mirjan(ontvangst) Ton en Rany (hand/spant diensten en zaalwacht), Arno (hand en spant diensten),  Monique en Oma (kantine)

Tot het volgend jaar, Leon
Note: fotocollage volgt