Trainingskamp 2019

We missen nog Niels en Fenna maar dat volgt nog.

Toen ik medio september 2018 de sporthal Ussenstelt reserveerde voor ons trainingskamp in het weekend van 29 op 30 juni 2019 konden wij niet vermoeden dat dit jaarlijks terugkomend evenement ondanks alle warmte weer en nog een beter succes zou worden als de vorige edities.
27 spelers waarvan 5 buiten de NBBJ, zelfs ook nog buiten de provincie, 6 baantrainers en 3 kaderleden die zorgen voor alles buiten het sporten om, trapten op de zaterdag om 10.00u af.

Zegt genoeg

Direct na het welkomst woord GSMs inleveren en aansluitend boodschappen doen in het lokale winkelcentrum, Panda zonder achterbank helemaal volgeladen en om 13.00 konden we aan de lunch beginnen.
De onderverdeling van 3 gelijkwaardige trainingsgroepen zorgde voor een prima continuïteit in kwaliteit.
Eerst maar eens 2 blokken trainen van elk 1,5 uur waarbij voor de ene training het ES en voorde andere training het DS centraal stond.
ES i.h.k.v. initiatief (opbouwen) om van daaruit te scoren.
DS i.h.k.v. positiespel en het rouleren daarin.
2 groepen altijd in de zaal en 1 groep buitentraining zou de basis worden van de 1e trainingsdag.

Stephanie en Celine kijken even naar het schmoelenbord om te zien wie allemaal wie is.

De buitentraining bestond niet alleen uit allerlei fysiek oefenvormen maar soms was er ook tijd voor een beetje fun met water.

Stukje buitentraining

Na de lunch was het even tijd om te verpozen, relaxen en zoals de jeugd het tegenwoordig noemt “Chillen”

Chillen kan ook zijn kaarten onder de noemer van “pesten”

Vervolgens maar het 3e trainingsblok afwerken en ondertussen werd de warme/koude maaltijd voorbereid (40 kippenbillen/dijstukken, vegaburgers, huzarensalade, kartoffelsalade, ijsbergsla, snacktomaatjes, komkommer, augurkenpartjes, eieren, stokbrood en natuurlijk kruidenboter. Na de maaltijd even een half uurtje bijkomen en toen was het tijd om wat wedstrijden te spelen, de ene keer op sterkte, de andere keer met wat fun. De douches waren voorafgaande het creatieve deel van de avond een welkome verfrissing. Onder het genot van cola, sinas, icetea , appel en sinaasappelsap konden alle deelnemers hun crea loslaten op het beschilderen van de NBBJ klompen

Rob zou wel eens vertellen wat de bedoeling was!!!???

Rond de klok van 00.00 uur was behalve een aantal trainers de kantine leeg en was het gros van de kids in hun kleedkamer om een poging te doen wat te slapen behalve.. . . . . . . . deze keer een aantal wat jongere spelers die het nodig vonden om de aandacht te trekken tot ongeveer 01.30 waarna door inzet van Alex het toch wat rustiger werd.

Challenge en workouts

De volgende ochtend al weer vroeg op om een stukje ochtendsport te doen, wat te ontbijten, slaap/kleedkamer te cleanen en alvast wat persoonlijke spullen verzamelen.
Daarna o.l.v. Alex met als perfecte demonstrant Fenna en “soms” assistentie van de trainersstaf werden i.h.k.v. fysieke voorwaarden en onder het genot van veel herrie (sommigen noemen dat muziek)een aantal chalenges en workouts uitgevoerd.
Als laatste trainingsblok 4 met afsluitend nog wat partijen spelen zodat we tegen 12.00 uur van een lekkere lunch konden genieten.

Bo zorgde voor het inschenken van de soep onder toeziend oog van onze Rob AZ

Rond de klok van 13.00 uur kwamen de eerste ouders incluis broertjes en of zusje zich melden en een half uur later was de kantine gewoon vol. Nu werd het tijd om iedereen te bedanken die zich ingezet had voor dit kamp: De trainersstaf Rob&Rob, Terence&Stephanie, Alex met Celine en of Fenna;
De facilitaire dienstverlening Bo en Rob, die zorgden voor alles wat te maken had met het natje en droogje;
De sponsoren, nu aanwezig Strooper Belastingadvies en als laatste een ludiek prijsje voor de in de meest positieve zin opvallende corveeërs, Eline en Milan.
Al met al redelijk op tijd konden we in 3 groepen aftrappen met het “Spel zonder Grenzen” in de vorm van:
Hindernisbaan; een doe ding waarbij de gehele groep allerlei opdrachten moest uitvoeren om uiteindelijk zo snel mogelijk een gewonde per brancard van A naar B te vervoeren
Toren van Hanoi; een denkspel waarbij ringen verplaatst moesten worden
Shuttelen; d.m.v. een Perzisch tapijt en allerlei rackets zoveel mogelijk shuttles in een vak serveren,
Quiz; een denkspel waarbij de meest zinvolle vragen gesteld werden!!!
Na 1 uur het laatste praktijkdeel i.d.v.v. partijtjes pelen samen of tegen familieleden.
Na voor sommigen een verfrissing onder de douche kon eindelijk de lang verwachte loterij beginnen met al die schitterende prijzen en je raadt het nooit maar globaal bij het opnoemen van het laatste lotje stond heel toevallig onze snackmobiel al klaar met al zijn lekkers.

Onze jaarlijks terugkomende Snackmobiel

in globaal 1,5 uur globaal zo’n 70 personen voorzien van al dat lekkers ging prima lukken.
18.00u verlieten zo’n beetje de laatste deelnemers incluis ouders het pand en restte ons alleen nog maar, een laatste cheque in de sporthal en kleedkamers, de kantine opruimen en cleanen en om 19.00 na een laatste sluitronde kon ik vermoeid maar wel voldaan weer huiswaarts keren.
Rest mij nog verder te bedanken Dunlop en Badmintonplanet voor het verzorgen van een aantal middelen t.b.v. de loterij, bemiddelen van shuttles en ons geweldig en oh zo opvallende kamp T-shirt maar vooral niet te vergeten alle spelers dier het als deelnemer ook mogelijk hebben gemaakt om dit trainingskamp een succes te laten worden.
Tot volgend jaar en voor zover iedereen een goede zomervakantie.

Leon Florentinus

Note: eventuele fotocollage volgt