Trainingen Badmintonstars Papendal

Samen met Robin Tabeling

Leuke 1e ervaring geschreven door onze Rune v.d. Vorst

Een tijdje geleden vertelde mama dat ze op Facebook een uitnodiging heeft gezien van Badminton Nederland voor een aantal trainingen in Papendal (badmintonstars). Ik wil het liefst elke dag op de baan staan, dus dat leek me wel wat. Je moest geboren zijn in 2007, 2008 of 2009. Ik ben van mei 2008, dus ik mocht meedoen. Het is op de woensdagmiddag, 8 keer tot het einde van het jaar. Woensdag 4 september was de eerste keer. Er hadden zich 16 kinderen aangemeld. Ik zag wel wat bekende waar ik afgelopen jaar al vaker tegen gespeeld had. Er was zelfs iemand uit Limburg, dan viel Brabant nog wel mee!

Elke training helpt een Nederlandse topbadmintonner mee met de hoofdtrainer. Deze keer was het Robin Tabeling. Hij speelt oa de gemengd dubbel samen met Selena Piek en zijn samen de van de wereld.

Eerst hadden we een erg leuke warming up gehad. Ik mocht nog een oefening samen met Robin doen. Je stond tegenover elkaar, naar voren en achter bewegen en proberen elkaars enkel te tikken. Ik heb hem wel een paar keer goed geraakt!

Na het inspelen begon de training. We gingen het opvangen van de Smash oefenen in tweetallen. Dat vind ik altijd erg moeilijk. Ik heb er gelukkig heel veel van geleerd. Uiteindelijk mocht iedereen een aantal smashes van Robin opvangen. Die kwamen echt hard aan, maar het is me gelukt om er een aantal tegen te houden.

Na de training kregen we allemaal een goodiebag. Daar zat een mooi oranje shirt met “Netherlands” erop, bidon, gripjes en een stapeltje handtekening-kaartjes met foto’s van de Nederlandse toppers. Ik heb ook maar een krabbel van Robin gevraagd en we zijn nog samen op de foto geweest.

9 oktober mag ik in Almere de Badmintonstars training doen. Dan is de “Dutch Open” en kunnen we ook naar wat wedstrijden kijken.

Het was een hele leuke middag en ik heb weer zin om over twee weken weer te gaan.

Groetjes, Rune