BadmintonStars Training en de Dutch Open

Een leuk stukje geschreven door Vihaan Shah

Samen met Rune en Pip heb ik mij aangemeld voor BadmintonStars-training op Papendal.
Gelukkig  viel de training van woensdag 9-10-19 in Almere samen met Dutch-Open!
Mijn Pa moest 1 uur en 20 minuten rijden om daar te komen en om eerlijk te zijn was dat behoorlijk saai.

Eefje Muskens (voormalige Nederlandse Olympische speler en huidige coach van Team Nederland) assisteerde Paul om ons te trainen met lastige dropshots.
Het was best gaaf om direct door bondstrainer getraind te worden!
Niet alleen de training maar ook heel bijzonder dat  veel internationale Dutch Open spelers aan het opwarmen waren op de banen naast die van ons!
Als jezelf als doel hebt om een dag internationaal te willen spelen en al die internationale toppers  op de baan naast je …  dan voelt het een beetje als Alice in Wonderland.

Samen met Eefje

Toen de training eenmaal was afgelopen, wilden wij uiteraard een paar wedstrijden gaan bekijken van de Dutch Open zelf.
Terwijl we door de hal liepen om de wedstrijden te bekijken, ontmoetten we Selena Piek net terwijl ze op weg was naar haar eigen wedstrijd. Ze was erg aardig om samen met mij op de foto te gaan  Ik had het gevoel dat ik haar geluk zou brengen en inderdaad won ze na deze wedstrijd ook alle volgenden en als laatste op zondag de finale in het gemengd dubbel.

Uiteraard ook met Selena

Vervolgens hebben wij ook een aantal Indiase badmintonspelers ontmoet, zoals Lakshya Sen, die pas 18 is en World Junior Nummer 1 en ook de Dutch Open-titel voor dit jaar won en Verma-broers (Sameer en Saurav) de top 30 van de wereldranglijst.
Mijn pa en ik hadden een lang gesprek met de Verma-broers en ook met enkele andere jonge Indiase spelers. Het enige dat ik kan zeggen is dat we tijdens deze gesprekken nooit het gevoel hadden dat we met badmintonsterren spraken, maar met normale mensen die erg vriendelijk en bereid waren om hun ervaringen te delen en ook begeleiding te bieden.

Lakshya Sen

Een aantal aandachtpunten  uit deze gesprekken waren:
a)Voor alle spelers (behalve misschien top 2 of 3) is de winst-verliesverhouding 50-50. Dus nooit stressen. Je zult wat winnen en je zult wat verliezen.
b) Op internationaal niveau is het zelfs een uitdaging om een enkele wedstrijd te winnen. Daarom kijken ze nooit naar het volledige wedstrijdschema, maar alleen naar de volgende tegenstander.
c)Iedereen zei dat als je echt vooruitgang wilt boeken in Badminton, je nooit de passie voor het spel kunt laten verdwijnen. Houd de passie aan de gang.


We hebben tijd gevonden om tussendoor een paar wedstrijden te bekijken, met name het enkelspel van Sameer Verma en het dubbelspel van Selena Piek en Cheryl Seijnen. We vertrokken rond 19.00 uur naar huis. Tijdens de rit vroeg mijn vader wat ik heb geleerd. Ik heb geleerd dat ik me moet concentreren op zowel badminton als studie en een manier moet vinden om alles in balans te brengen.

Sameer en Saurav Verma

Het was een onvergetelijke ervaring en ik hoop dat ik op een dag zelf Open Dutch kan spelen!
Grtz Vihaan