NBBJ/Bikken&Bakken Jeugdtoernooi

Algemeen:
Toen we een 6-tal jaren geleden begonnen met de organisatie van onze 1e wedstrijddag welke structureel gelijktijdig met de 1e dag van de Regio Senioren Kampioenschappen(RSK) verspeeld werd, kon niemand vermoeden dat er de 7e keer echt volgens Badminton nederland.toernooi.nl ingeschreven moest worden.

Voorbereidingen:
Eerst maar eens nadenken over een naam en omdat ik onze 1e aangemelde sponsor toch wel in het badminton zonnetje wilde zetten werd dit al ras het NBBJ Bikken&Bakken jeugdtoernooi.
Na een behoorlijk lange voorbereidingstijd van Toernooi.nl operationeel maken, toernooi regelement, promotie, op persoonlijke titel lobbyen, organisatie, etc, etc. zijn we op vrijdag 15 nov over gegaan op de loting en aansluitend alles op de site plaatsen

Jan van Riel als eigenaar van Bikken&Bakken met een speciale herinnering

Vrijwillige ouders:
Een behoorlijk aantal vrijwillige ouders hadden zich aangemeld zodat we de totale bezetting konden onderverdelen in een wedstrijdtafel, zaalwacht, loterij en niet te vergeten onze fotograaf.

De Wedstrijdtafel

De organisatie;
De wedstrijdtafel zorgde voor het invullen van de wedstrijdsheets, uitslagen en de communicatie via internet met de site van toernooi.nl. Tevens werden de spelers van de eerstvolgende partijen opgeroepen op de spelersbank waarna vervolgens de zaalwachten zorgden voor het door wisselen van vrijkomende banen. Een prima systeem om het tijdspad van alle wedstrijden een beetje in de hand te houden

De dag zelf:
smorgens om 07.30 waren Rob AZ en ik al aanwezig om daar waar nodig was te beginnen met het inrichten van de zaal. Ook de overige vrijwillige ouders waren ruim op tijd aanwezig zodat zeker een half uur voorafgaande het tijdstip 1e wedstrijd alles gereed was. Even voor 09.00 een welkomstwoord met wat afspraken en spelregels en zoals gepland vingen de eerste wedstrijden op tijd aan. Liefst 66 spelers met als uiterste grens Middelburg en Almelo speelden 166 partijen in het enkel en dubbelspel. Daar waar het kon eerst in een poule om uiteindelijk verder te gaan in een afvalsysteem. Per speler minimaal 5 wedstrijden en maximaal 8 of 9. Het was ook weer eens leuk om tegen toch wel echt onbekende kids te spelen maar soms ontkwam je er niet aan dat het toch NBBJ tegen NBBJ was. Vanaf 16.00 u werden de banen in stroken afgebouwd wat uiteindelijk resulteerde in een laatste wedstrijd van het dubbel Mirne/Neva die ze op het einde maar net verloren. Het was inmiddels 18.10 u

De Loterij

De Loterij;
Dankzij Bikken&Bakken en Dunlop lagen er weer voldoende lekkernijen en gadgets op de tafel.
Lotje kopen, enveloppe scoren, open ritsen en kijken of je nummertje er bij lag. De 2 hoofdprijzen i.d.v.v Dunlop rackets werden extra verloot direct voorafgaande prijsuitreiking. Globaal 100 lotjes verkopen in ongeveer 15 minuten was het eindresultaat

De prijsuitreiking;
Om 18.15u verzamelden zich alle spelers in de kantine en onder het toeziend oog van alle ouders werden eerst de 2 Dunlop rackets verloot en aansluiten de bekers in een 1e en 2e prijs per leeftijdscategorie uitgereikt. Om 18.30 u hadden we dan het einde van het NBBJ/Bikken&Bakken toernooi bereikt en kon iedereen moe en voldaan huiswaarts keren.

Slotwoord;
ik wil hierbij een dankwoord uitspreken aan:
# Alle spelers voor hun inzet en sportiviteit
# Alle ouders voor hun logistiek en het kweken van
zitvlees versus pijnlijke billen.
# Alle vrijwilligers van de NBBJ, de wedstrijdtafel,
zaalwachten, spelersopvang, fotograaf, loterij maar
zeker ook specifiek aan het adres van Rob die achter de
schermen een geweldige klus heeft geklaard.
# Onze vrijgevige sponsors Bikken&Bakken voor alle
lekkernijen en Dunlop voor alle badmintongadgets,
specifiek de 2 rackets.
# Sporthal de Braken voor het leveren van faciliteiten


AL MET AL DE BASIS IS GELEGD VOOR HET VOLGEND JAAR

Foto’s volgen separaat

Leon Florentinus
voorzitter a.i.
Manager
Hoofdtrainer
Toernooileider