Leerlijn Badminton Nederland

Op uitnodiging ben ik op zaterdag 01 dec aanwezig geweest in Almere om een presentatie Leerlijnen van BNL te volgen.
Op zichzelf redelijk uniek omdat ik als trainer al vanaf 1995 aan het wachten ben om de juiste input van BNL.
Dat is dus ook nu net de reden dat ik zelf maar aan de slag ben gegaan om de leerlijnen badminton vaardigheden zo’n 2 jaar gelden bij onze trainers te introduceren.
Maar goed, positief denkend moet je alles een kans geven dus vol goede moed richting het NK senioren in Almere.
Blijkbaar was er meer behoefte bij trainers en samen met ASM(Atletic skills model) trainers en NOC/NSF is BNL aan de gang gegaan met als reden om hun visie aan kennis te delen, werving van spelers, behoud van talentontwikkeling, betere samenwerking, eenduidig taalgebruik en ook nog een vraag vanuit de diverse verenigingen.
De uitgangspunten zijn o.a. Plezier en ontwikkeling van het individu, breed motorisch opleiden, Techniek koppelen aan tactiek, kinderen wennen op jonge leeftijd aan het spelen van een(vorm van) competitie, continu update aan de hand van (inter) nationale ontwikkelingen.

Al met al een positieve ontwikkeling, mogelijk moet de praktijk anders uitwijzen maar we gaan er zeker een kans aan wagen>
Omdat “delen” binnen de visie van BNL redelijk voorop stond heb ik het complete document “Leerlijn BNL” laten plaatsen op onze site onder het kopje Badminton met als tekst Leerlijn BNL
Voor alle geïnteresseerden veel leesplezier en zal dus ook worden vervolgt