Collage buitentraining

Alweer de tweede buitentraining. Hoe zag ik, in de functie van als Corona functionaris, de 2e training.
Nadat het de eerste keer voor iedereen wennen was kwamen de spelers nu netjes op 1,5 m afstand naar de ingang van het buitenterrein. Daar werden de handen ontsmet en gingen de speler naar de juiste groep en plaats. Ook dit ging op juiste afstand. De spelers waren enthousiast en blij dat ze weer konden sporten. Als Corona functionaris zorgde ik ervoor dat de spelers vanaf 13 jaar netjes voldoende afstand hielden tussen elkaar. Daar gebruikte ik o.a. een 1m50 stok voor. Discussies waren er niet. Tijdens de training heb ik nog een aantal controle rondjes gelopen en had ik zelfs tijd om stukjes van de training te filmen. Dat filmpje kun je hier vinden of bij Beeld-> Video’s -> Collage buitentraining

We hadden ook een nieuwtje namelijk een 6 tal AIRSHUTTLES om uit te proberen.

Deze airshuttle is speciaal ontwikkeld bedoeld om buiten te kunnen badmintonnen zonder al te veel last te hebben van de wind.  Er staat een stukje op https://www.badminton.nl/badminton-festival/outdoor-badminton

Dit zorgt ervoor dat we toch een aantal oefeningen met racket en shuttle konden doen.
Het is wel even aanpassen als je veren shuttles gewend bent en in één keer moet slaan tegen een Airshuttle die heel andere eigenschappen heeft.
Ondanks dat alles waren de trainers toch positief over deze Airshuttle voor de training buiten. Dus misschien hebben we hier zolang we buiten moeten trainen een voorlopige vervanger van de veren shuttle.

Nadat de training erop zat verlieten de spelers op gepaste afstand de trainginslocatie en werden de handen weer ontsmet voordat ze naar de ouders gingen.
Daarna hebben we nog even wat nagepraat over hoe het gegaan was.

Zo was er dus een einde gekomen van onze tweede succesvolle buitentraining.