1e Corona Buitentraining

korte impressie

Voordat ik verder ga met mijn verslagje over de 1e buitentraining wil ik eerst alle ouders van betrokken spelers een duim geven omdat zij het er voor over hebben gehad gemiddeld een half uur heen en half uur terug te rijden om hun kind bij Sportcentrum de Braken af te zetten waarna men zich zelf een uur moest vermaken zonder gebruik te maken van faciliteiten. “Chapeau”

Er hadden zich ongeveer 20 spelers aangemeld om deel te nemen aan de buitentraining en na een kort “Praatje Pot” werd het geheel in 2 groepen ingedeeld waarbij Terence en mijn persoon met een vrij programma aan de gang konden gaan op het kunstgras van de tennisvelden.
Belangrijk was het weer herstellen van de sociale contacten en een combinatie van lekker en gericht sportief bezig zijn met plezier op de voorgrond.
De volgende keer geef ik het verslagje door aan Terence en zal dus nu hoofdzakelijk hebben over de oudste groep spelers.

Na een korte algemene warming-up door wat in te lopen en dynamisch te rekken zijn we aan een stukje snelheid begonnen om met name de reactie en startsnelheid te oefenen. Spelers moesten elkaar aftikken vanuit een staande, zittende en liggende vorm.
Aansluitend wat nieuwe dynaband oefenvormen waarna we de fysieke voorwaarden afsloten met de penaltybox.

Penaltybox, springen /tripling/ tikken/ burpee

Nu verder met wat meer badminton gerelateerde oefenvormen door eerst maar eens wat te gaan schaduwen in een 30″: 20″ verhouding.
Daarna eindelijk weer eens een keer tegen een shuttle aan slaan, voorlopig met een airshuttele maar omdat het windstil was zijn we snel overgegaan met veren shuttles.
Voorlopig overslaan met verschillende kleine opdrachtjes waarbij we de laatste 10′ eindigen met een vorm van rondom het net i.c.m. diverse opdrachtjes.
Afsluiten met wat statische rekvormen en het uur was alweer voorbij.
Op naar de volgende week dinsdag,
Ik heb genoten, Leon