Buitentraining 23 maart

Terence en de jongste groep

Na een week niet getraind te hebben had iedereen weer veel zin om aan de bak te gaan en natuurlijk ook om elkaar weer te zien.

Een belangrijk aspect van badminton is voetenwerk en daarom wordt daar veel aandacht aan besteed. Deze keer hebben we het voetenwerk getraind door 4 vormen van agility waarbij coördinatie en denken over welke handeling je bij welke pilon moet doen.

Na voetenwerk zijn we verder gegaan naar kracht, dit hebben we getraind in de vorm van een zogenaamde six flex. Een six flex houdt in dat er na elke kracht oefening een vorm van actieve rust plaats vindt. Bij de six flex is de focus gelegd op 3 aspecten armen/bors, benen en buik.

Na kracht hebben we lichtvoetigheid getraind met het wel bekende springtouwtje. Boxers maken er graag gebruik van en voor badmintonners is het ook zeer geschikt. We zijn begonnen met 3 keer langdurig springen, met natuurlijk rust tussen de keren door. Vervolgens zijn er 3 series van 7 seconden springen waarbij het de bedoeling is om in die paar seconden zo snel als mogelijk te springen.

Buiten is het lastig om aan racketvaardigheid te werken maar we hebben wel een poging gedaan door met een balletje of air shuttle over te slaan.

Aan het einde is er ruimte voor een spelletje wat dit keer voetbal was, dit was de vorige keer aangevraagd en voor suggesties sta ik altijd open.

We hopen allemaal dat we weer snel naar binnen kunnen maar tot die tijd is er genoeg om ons buiten te vermaken.

Tot volgende keer maar weer, Terence

Een korte impressie