Buitentraining 30 maart

Geschreven stukje door Tijs & Pim

Afgelopen dinsdag (30 mrt)was het al weer de derde buitentraining. In tegenstelling tot de vorige trainingen hebben we dit keer wel een lekker weertje gehad. Buiten een paar afmeldingen, waren we met 9. Dus toch nog een redelijk grote groep

Na een, warming up door middel van wat rek en strek oefeningen gecombineerd met wat evenwicht en coördinatie, zijn we aan de slag gegaan.

Voetenwerk is een van de belangrijkste technieken voor badminton, daarom hebben we flink wat schaduwoefeningen gedaan. Voorbeelden hiervan zijn; voorwaarts bewegen door middel van je basis na iedere slag te verplaatsen, chinajump en wisselopsprong oefenen op de backhand en forehand etc.

Opvolgend, gingen we door met wat oefeningen met de zogenaamde “Penalty Boxes”. Dit zijn vierkante vormen met daarin 4 kleinere vierkanten. Je kunt hem zo vouwen dat het een hoger obstakel wordt. Hier hebben we verschillende oefeningsvormen mee gedaan. Over het algemeen werd dit volgens ons het zwaarste bevonden. We hebben ook een shuttle overgeslagen met de air shuttle niet voor iedereen een favoriet, maar met de wind werkt het toch beter dan een verenshuttle. 

Afsluitend, hebben we nog een shuttle kunnen slaan in de vorm van rond de tafel. Met een oefening als je hem niet kon terug slaan. Wat de training altijd met lachen afsluit.

In deze tijd mis je de sociale contacten die je hebt vaak, dus een training is dan wel iets waar je naar uit kijkt omdat je iedereen weer ziet. Afgelopen dinsdag was de training niet te zwaar. We hebben veel gelachen met elkaar tijdens de oefeningen. We kunnen dus wel zeggen dat we een sportieve en leuke training hebben gehad.

Note: i.v.m. wat kleine website probleempjes is dit stukje een beetje vertraagt.
Voor het bekijken van de video kijk op Youtube:
https://youtu.be/r-ayJ_8QsyQ

Tot volgende keer!

Pim Kuipers en Tijs Lemm