Grip wel of niet!?

Gripfixer

Grip, grip en nog eens grip.
Het woord “grip” wordt vaak gebruikt door onze trainersstaf immers daar is nog zoveel aan te verbeteren.
Met een basisgrip en duimgrip worden de slagen als maar beter en kan je op den duur je grip assortiment uitbreiden om tijdens elke situatie de juiste grip toe te passen.

Als hulpmiddel hebben wij voor spelers die wat moeite hebben met het toepassen van de juiste grip de Gripfixer als hulpmiddel aangeschaft en zullen deze dus ook regelmatig gebruiken.

Grips Er zijn minimaal 2 waarmee onze spelers moeten leren werken. In onze visie is het belangrijk dat het gebruik van verschillende grips en het aanpassingsvermogen, en daarmee verschillende opties hebben op gebied van slagen, de belangrijkste aspecten zijn om goed te kunnen badmintonnen. Onderliggende principe is dat het racket losjes in de hand gehouden wordt waardoor snel kan worden gewisseld van grip en rotaties makkelijker worden gemaakt.

A) BASIS GRIP De basisgrip wordt gebruikt om de slagen te slaan waarbij de shuttle ter hoogte van de speler is op beide, forehand en backhand. De duim en wijsvinger creëren een “v” op het handvat van het racket. De positie van de onderkant van de “v” is belangrijk en wordt in onderstaande illustraties getoond. De basis handgreep wordt ook de “v” handgreep genoemd.

B) DUIMGRIP De backhand grip wordt gebruikt om basis backhand slagen voor het lichaam te spelen. Voorbeelden zijn onder andere netdrops, net lobs, afmakende netslagen, backhand services en backhand drives (als deze voor het lichaam geslagen worden). De duim wordt geplaatst op de (bovenste) rand van de achterkant van het handvat, met een klein gat tussen de hand en het handvat.   

Basis en duimgrip